Torslunde Sogn og Kirke

Aktiviteter i og omkring Torslunde kirke


Pilgrimsvandring til Torslunde

Søndag den 20. august kl. 10.00

 

Året pilgrimsvandring går fra kirkebakken i Tranegilde over Ishøj Landsby og Kirke til Torslunde Kirke. Ca. 13 km.

Temaet for i år ligger op ad Luther-året: fra middelalderen og katolicismen til reformationen.

Vi mødes ved Bredekærgård, indgangen, Tranegilde kl. 10.00. Der er parkeringspladser bag gården.

Vi går hen til resterne af en middelalderlig kirke og kirkegård og holder en andagt der.

Her er resterne af en kirkegård, der blev nedlagt i middelalderen.

Herfra går vi ad stisystemet til Ishøj Kirke, hvor vi holder en andagt og spiser vores medbragte madpakker.

Og så langs med de nye kolonihaver og golfbanen til Torslunde kirke, hvor vi slutter med endnu en andagt og en kop kaffe og kage. Slut ca. kl. 16.

Vi organiserer transport tilbage til Tranegilde, hvis man har behov for det. Kontakt tovholder Leila Barasinska for yderligere info på tlf. 4033 2802 eller på mail: lbara@sol.dk

 

”Gud, velsign jorden

Under mine fødder

Og stien, vi går på.

Bring velsignelse, Gud,

Til de mennesker, jeg møder.”

 

(Traditionel gælisk bøn)


 


Koncert i Torslunde kirke

tirsdag den 5. september kl. 19.00

med:

MAUD & LANGKILDE

(tidligere Fede Finn og funnyboyz)

og TORSLUNDE KORET

Maud og Langkilde spiller bl.a. salmer i nyere udgaver, hvor ikke mindst sangen, saxofonen, klaveret og guitaren kommer i spil. Begge musikere har en solid musikalsk ballast med sig, og de har sammen spillet i flere forskellige kendte danske bands. Maud har sideløbende været engageret i kirkeligt arbejde og er opvokset med musikken og den kristne tro. 

- Det store kirkerum giver plads til fordybelse, det at have noget på hjerte, samt den fantastiske glæde, som musikken og fællesskabet skaber. Kvalitet og sjæl i musikken er nøgleordene, siger Maud Kofod.

Repertoiret består af salmer, danske og engelske evergreens, egne sange og instrumentalnumre, samt et enkelt gospelnummer.  De to formår at levere en samling sange og salmer, der bevæger og betager deltagerne. Publikum vil nok også bemærke Mauds gospelfeeling - hun synger med indlevelse og fylde! 

Nyd en skøn kirkekoncert, hvor musikken og sangen får lov til at fylde kirkerummet, og understrege teksterne.

Læs mere på:

http://www.maudkofod.dk/Maud_Kofod/Velkommen.html

Gratis adgang!


 


Høstgudstjeneste i Torslunde kirke

søndag den 24. september kl. 10.00

med Landsbyernes Børnekor der synger stemningsfulde efterårssange.

Der er kirkekaffe i den nye konfirmandstue efter gudstjenesten. Alle er hjerteligt velkommen.


 


Lasagnegudstjeneste i

Torslunde kirke

tirsdag den 24. oktober kl. 17.30 med Landsbyernes Børnekor. Hyggelig familiegudstjeneste med fællesspisning i konfirmandstuen efter en kort andagt. Menu koster 30,-kr for en hel familie. Tilmelding senest søndagen før til Lars Grangaard: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 2254 2175


 

 

 


Koncert i Torslunde kirke

onsdag den 1. november kl. 19.00

med:

Rune Herholdt & The Gospelbrothers

People Get Ready!

Rune Herholdt & The Gospel Brothers i koncert med fællessang og fortællinger.

 

En uforglemmelig musikalsk oplevelse er i vente, når et af landets mest erfarne gospelorkestre, Rune Herholdt & The Gospel Brothers, leverer koncerten “People Get Ready!”
Bakket op af klaver, kontrabas, trommer og trestemmigt herrekor, sender Rune Herholdt publikum på en intens og medrivende rejse i gospelmusikkens univers. Undervejs fortælles historierne bag kendte gospelsange som Amazing Grace, Go Down Moses og We Shall Overcome. Som et særligt led i koncerten inviteres publikum til at synge med på koncertens fællessange under uhøjtidelig og kyndig vejledning.

 

 

Rune Herholdt & the Gospel Brothers mødtes på det Jyske Musikkonservatorium og har spillet sammen siden 2008. Orkesteret spiller både traditionel og ny gospelmusik og har netop udgivet CD’en People Get Ready. Orkesteret spiller gospel ud fra en fælles kærlighed til den afroamerikanske musiktradition inspireret af blandt andre vokalgruppen The Golden Gate Quartet. Orkesteret har spillet flere hundrede koncerter og har med tiden udviklet sin egen karakteristiske stil, som blander 4-stemmig sang og rytmegruppe. I front står Rune, som med en suveræn vokal, formår at formidle gospelmusikkens nerve, energi og budskab.

 

Gospelmusikken opstod i mødet mellem de afrikanske slavers musiktraditioner og den vestlige musikkultur, herunder særligt de kirkelige sangtraditioner. I de gamle bibelhistorier kunne slaverne identificere sig med de undertrykte folk og finde håb om frihed, hvilket blev omsat til negro spirituals som Go Down Moses, Joshua Fit The Battle of Jericho m.fl. Gospelmusikken er led i den afroamerikanske kirketradition og er essentiel for den særlige interaktive form for gudstjeneste, hvor menigheden bidrager med sang, klap og spontane tilkendegivelser. “People Get Ready!” formidler denne stemning til publikum gennem musik, fortællinger og fællessang.

 

Rune Herholdt & The Gospel Brothers:

 

Rune Herholdt - vokal, akustisk guitar

Stephen Nørrelykke - klaver, orgel, kor

Bjørn Petersen - kontrabas, kor
Jimmi Bech - trommer, kor

 

Gratis adgang!


 


Allehelgens musikgudstjeneste i Torslunde kirke

Søndag den 5. november kl. 17.00 med Torslunde Koret.

Det er blevet lidt af en tradition at Torslundere store som små kommer op i kirken denne dag for at tænde et lys for deres kære. Efter gudstjenesten er der fællesspisning i konfirmandstuen. Menuen er græskarsuppe med brød og vin/vand. Menu koster 25,-kr pr. voksen. Børn spiser gratis.

 

Tilmelding til organist Lars Grangaard på mail: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 22542175

senest onsdag den 1. november.


 


Juletræstænding på Torslunde præstegårdsplads

søndag den 3. december kl. 16.00

(1. søndag i advendt)

Der vil være gudstjeneste kl. 15.00 denne dag. Vi vil synge julesange omkring træet og ønske hinanden en glædelig jul. Der vil være gløgg, varm chokolade og æbleskiver. Torslunde Menighedsråd og Torslunde Bylaug står sammen on arrangementet.


 


Nytårskoncert i Torslunde kirke

søndag den 7. januar kl. 15.00 (år 2018)

med sopranen Dorthe Elsebet Larsen og

pianist/organist Carl Ulrik Munk Andersen.

Glæd Jer til et brag af en nytårskoncert når den smukke og populære sopran Dorthe Elsebet Larsen gæster Torslunde kirke med en sprudlende koncert med musikalske nytårsbobler. Dorthe Elsebet Larsen akkompagneres denne dag af den dygtige og meget brugte Carl Ulrik Munck Andersen. Carl Ulrik er fast akkompagnatør for bla. Kurt Ravn, trompetist Per Nielsen og mange andre. Du kan læse mere om Dorthe Elsebet Larsen på hendes hjemmeside:

http://dortheelsebet.dk/


 


Musikgudstjeneste i Torslunde kirke søndag den 6. maj kl. 10.00 (år 2018) med Roskilde Stifts Tårnblæser Laug under ledelse af dirigent Bruno Severin.

4 hornblæsere vil før gudstjenesten går igang entrere kirketårnet og blæse et par melodier ud gennem lugerne som optakt til denne stemningsfulde dag.