8 gratis råd til flere besøgende på din hjemmeside

8 råd til flere besøgende

Når du laver din egen hjemmeside så er der ingen som kender den ud over dig. I denne guide vil jeg komme med 8 indsats områder der kan hjælpe dig til flere besøgende.
Mange af disse råd kan du helt gratis selv udføre men nogle af dem koster penge, og her er det vigtigt at du selv vurderer hvad vil virke bedst for lige netop din hjemmeside.

1) Indhold hvor du tager hensyn til søgeord


Det første du skal kigge på er selvfølgelig indholdet på din hjemmeside, for uden indhold ingen besøgende.
Du har sikkert en klar idé om hvad din hjemmeside skal omhandle men samtidig er det også vigtigt at du overvejer dine søgeord nøje, de søgeord du vælger kan være forskellen mellem at du har én besøgende om dage til flere hundrede.

Lad os tage et eksempel. I vores eksempel er jeg ved at lave en hjemmeside til et tømrerfirma fra Vejle der laver bygger huse. De vil gerne findes i google når kunder søger på ting som er relevante. Vi tager 2 søgeord og et er godt et andet er knap så godt.

Det første er "Bygge hus" og det andet er "husbygger". Vælger du forkert så er forskellen i måndlige søgninger på google mere end 3500 søgninger.

Derfor er det vigtigt at undersøge søgeord inden man skriver sit indhold.

2) Hvordan finder jeg så ud af de gode søgeord


Der er en meget enkel og gratis måde du kan undersøge det på. Dette værktøj er fra google og de stiller det helt gratis til rådighed. Google adwords er deres reklame værktøj hvor du også kan undersøge søgeord og få statistik over hvor mange der søger på dine indtastede sætninger. Antallet af søgninger skal dog tages med et gran salgt, men det giver en god indikation af hvor meget du skal forvente.

Når du så har fundet nogle søgeord så kan det se sådan her ud.

Børnetøj = 22.000 søgninger
Babytøj = 8.000 søgninger

Her tænker du nok at jeg tager da børnetøj, men før du ligger dig fast på det, er det en god idé at lave en ganske almindelig søgning på begge ord. Her vil du se at google finder over en million resultater med børnetøj, mens der "kun" findes omkring 500.000 resultater med babytøj. Det betyder at vælger du ordet børnetøj, skal du kæmpe med mere end en million andre søge resultater om at nå til tops, det vil formentlig være sværere end babytøj.

3) Nu skal du fortælle andre om din hjemmeside


Nu har du fået lavet alt indhold og din side er klar til at besøgende kommer ind og læser alt dit velskrevne indhold, og køber dine produkter hvis du har webshop.

Der findes frygtelig mange muligheder, nogle er naturligvis bedre end andre, og igen er nogle komplet værdiløse. Det som virker for andre behøver ikke virke for dig, derfor vil jeg her nævne muligheder som findes og så må du frasortere det du efterhånden finder ud af ikke virker for dig.

Fortæl det til dine venner, familie og bekendte
Her er det oplagt at bruge facebook til at starte med, skriv om det på din væg og formentlig, vil dine venner, familie osv, ofte være flinke til at dele din nye side til deres venner og på den måde kommer du let og effektivt igang.

Forums og blogs
Findes der forums der omhandle samme emne som din hjemmeside så er det en god måde at få udbredt kendskabet, en god måde er at hjælpe folk i disse forums med svar på deres spørgsmål og hav linket til din hjemmeside i din forum signatur. Her er det vigtigt at du ikke bare "spammer" forummet til med link til din hjemmeside men gør det i et omfang der ikke generer.

Det er det samme med blogs, der er formentlig andre sider / blogs om dit emne hvor du kan skrive kommentarer til artikler, igen er det vigtigt at gøre det med måde og at det indhold du skriver er relevant. Basalt set, gælder det om at få skrevet så meget som muligt tekst på internettet hvor det er relevant for din hjemmeside.

Husk altid at til din hjemmeside, uden et link giver det ikke noget nævneværdigt for dig.

4) Sociale medier

Sociale medier kan i stadig stigende grad betyde mange besøgende til din hjemmeside. Alt efter hvilket land du ønsker pronovere din hjemmeside i kan der være forskelle, men i Danmark er der ingen tvivl om at facebook er en af de vigtigste.

Facebook
Du kan let lave en facbook page eller gruppe med samme navn som din hjemmeside. Om du skal vælge en gruppe eller page er alt efter hvad passer bedst til din hjemmeside. Det kan også være det giver mening at lave begge. En facebook page kan du tænke lidt som en profil, for din hjemmeside, på facebook, mens en gruppe er bedre hvis du ønsker folk skal kunne debatere omkring dit emne.

Når du laver en ny artikel på din hjemmeside eller andre former for opdateringer så del det på din page/gruppe, det kan blive en stadig større kilde til besøgende.

Twitter
I Danmark har folk ikke rigtigt taget twitter til sig, så om du skal bruge tid på det afhænger meget af din personlige overbevisning. Men som med facebook er twitter god til at gøre opmærksom på når du har skrevet nyt indhold til din hjemmeside.

Der findes så mange sociale platforme så jeg kommer ikke ind på dem alle her, men det kan også være det giver mening for dig at lave videoer og ligge dem på youtube, eller bruge google plus, instagram, snapchat osv. Men prøv dig frem, måske youtube virker bedre for dig end facebook og så er det den vej du skal gå.

5) Pressemeddelelser


I mange år har især større firmaer brugt pressemeddelelser til at skabe opmærksomhed - og har altid været et effektivt våben. Det kan sagtes overføres og bruges til markedsføring af din hjemmside. Får du lavet en god pressemedelelse, kan det skabe en stor mængde trafik til din hjemmeside.

I dag er det lettere at få din pressemeddelelse ud da flere internettjenester har skudt op hvor du for rimelig små midler hurtigt kan udsende dit budskab.

Her er det dog vigtigt at du er meget skarp i din budskab da succes afhænger af at andre medier ønsker at tage lige netop din historie op.

Vi har her på NemmeHjemmesider.dk brug presswire og har være tilfredse med dem, men der findes flere så som pressport og pressesystemet.

En lille bonus ved at bruge fx Presswire, er at den kommer til at ligge på deres hjemmeside, hvor der vil være et link til din hjemmeside.

6) Send en email


Sender du mange mails kan det også være en fordel for dig at have din hjemmeside i din mailsignatur. Det er hurtigt at sætte op og giver fin effekt hvis du altså sender en del mails.

Nyhedsbreve
Har du abonnement på din hjemmeside hos NemmeHjemmesider.dk så følger der også et nyhedsmail system med i pakken. Det kan være en meget god måde at få flere besøgende på da du her kan sende dit budskab ud til mange som ønsker at modtage det du sender.

Du kan let slå det til under "Hjemmeside indstillinger" - "Nyhedsbrev" og sæt det hellere i gang i dag end i morgen. Det tager nemlig lang tid at indsamle mails så desto før du begynder desto bedre.

En god måde at få flere til at skrive sig op kan være at give en velkomst gave til dem som skriver sig op, det kan være at du har en e-bog du kan give væk.

7) Køb dig til besøgende


Har du penge så kan du få. Så ønsker du det skal gå hurtigere så kan du altid købe dig til besøgende, det giver naturligvis mest mening hvis du har noget at sælge til dine besøgende. Det kan gøres på forskellige måder, nogle bedre end andre.

Google Adwords
Den første og største er i dag Google Adwords. Det er de annoncer du ser ude til højre og i toppen når du laver en Google søgning. Det kan hurtigt blive dyrt og kræver indgående kendskab til adwords for at blive rigtig godt, har du ikke det, eller ikke ønsker at få det så er det bedst at lade være eller få et firma til at sætte det op for dig.

Facebook annoncering
Det gode ved Facebook annoncering er muligheden for at segmentere på hvem der skal se annoncerne. Det vil sige, at du kan sige det skal være mænd mellem 20 og 30 år, der bor i København og interesserer sig for squash. På den måde kan du styre helt præsist hvem skal se din annonce.

8) Sidst men ikke mindst, forsæt med at lave indhold


Din side er aldrig færdig, forsæt med at lave indhold til den, det kan være dagligt, ugentligt, årligt osv. Desto oftere du laver indhold desto bedre, og hver gang skal du fortælle omverdenen om dit nye indhold.

Håber det har givet dig nogle ideér til hvad du skal gøre og husk at du via NemmeHjemmesider.dk også får adgang til statistik så du altid kan følge med i om dine tiltag virker. Det er under "Hjemmeside indtillinger" - "Statistik", du kan her bruge det der følger med eller vælge at tilkoble google analytics.

Kom let igang med din egen hjemmeside med nyheder, og prøv helt gratis.