6 fif: Sådan styrer du dit regnskab som selvstændig
styre regnskab

6 fif: Sådan styrer du dit regnskab som selvstændig

Skab et solidt fundament for din virksomheds regnskab med få tommelfingerregler - det betaler sig.
Af: Louisa H. Vinther, Dinero

Iværksættere og mindre selvstændige kendes oftere på kærligheden til deres hjertebarn end på kolossal ekspertviden om regnskab. Men fundamentet for en sund virksomhed hviler - ud over den gode idé og en herlig hjemmeside - på et solidt regnskab.

Derfor har vi samlet seks gode råd, som giver dig et godt basis-set-up for at drive din virksomhed efter bogen uden alt for meget bøvl og besvær. Læs med nedenfor.

#1 Opret særskilt konto...og husk at afstemme!

Det første skrift på vejen til et godt regnskabsfundament handler om at få lavet en særskilt konto til dit firma og få opbygget en god rutine, hvor du sørger for at afstemme kontoen løbende, så du ved, at dit regnskab stemmer. Alternativt kan du bruge et regnskabsprogram, hvor du får automatisk bankafstemning.

#2 Bogfør løbende 

Det lyder måske banalt - jeg ved det godt. Men der er en mening med galskaben. Rigtig mange glemmer eller sløser med at få bogført indtægter og udgifter løbende, og uanset hvor befriende det kan føles til fyraften mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, så kommer der en dag, hvor "regningen" skal betales, og du skal til at huske, hvad det nu lige var, du rent faktisk købte mandag den 19. kl. 16.57.

Ved ofte at holde styr på det, der ryger ud og ind af din virksomhed, får du et bedre overblik - ligesom du undgår at sidde i kø for at få svar på eventuelle spørgsmål, når frister for skat og momsindberetning nærmer sig. I Dineros regnskabsprogram hjælper systemet dig til at bogføre på de rigtige konti undervejs, så tvivl om korrekt bogføring ikke skal få dig til at udskyde til senere.

#3 Upload dine bilag - med det samme

Tredje råd lægger sig lidt i slipstrømmen på råd nummer to og handler om at få uploadet dine bilag til dit regnskabsprogram løbende. Ikke kun for at slippe for mistede kvitteringer eller kvitteringer, hvor skriften er så godt som visket ud - men også for at have alle fysiske bilag lagret ét og samme sted, hvis du på senere tidspunkt skal vise dem frem.

Flere forskellige regnskabsløsninger, som for eksempel Dinero, tilbyder cloud-baserede bilagsarkiver, som du kan uploade dine bilag til selv på farten.

#4 Tjek, om du kan slippe billigere

"Det, der er sparet, er tjent," siger et gammel ordsprog - og næste råd i rækken handler om netop dét med at spare sig selv nogle kroner. Der er nemlig ingen grund til at snyde dig selv for penge, så gør det til en vane altid at tjekke, hvilke fradrag du kan få. Ved du for eksempel, at internet i dit hjem næsten altid kan trækkes fra som driftsudgift, hvis du ikke har et særskilt kontor? Det kan det, og det skyldes, at internet er nødvendigt for at drive virksomhed i dag.

#5 Undersøg, hvad du kan sætte på autopilot

Når du så er i gang, kan du jo lige så godt kigge på de steder, hvor du rent faktisk kan slippe for selv at gøre det hårde arbejde. Kig i ny og næ på, om nogle af alle de regnskabsprocesser, du skal igennem, kan automatiseres. For eksempel kan du slå to fluer med et smæk ved at tilmelde din moms til betalingsservice og slippe for at overføre penge hvert kvartal. Så er du sikker på, at indberetningen sker i tide og uden risiko for at glemme noget.

Du kan også overveje at modtage penge via MobilePay eller kreditkort, der kan integreres i mange bogføringssystemer. På den måde sker bogføringen nemlig automatisk, og det sparer tid for både dig selv og din kunde. 

#6 Skyd genvej, når du skal indberette

Som rosinen i pølseenden kommer her et fif, der egentlig bare kræver din accept. Skattestyrelsen har åbnet for, at du kan integrere dit regnskab direkte med dem, når det kommer til indberetning af din moms. I hvert fald i Dinero. På den måde ved du, at du altid indberetter de rigtige tal fra dit regnskab - og funktionen gælder også dem, der bruger den gratis version af programmet, så alle kan være med.

Så nåede vi til vejs ende - forhåbentligt har du endnu ikke mistet pusten? Med disse små rutiner sparer du dig selv en masse tid og bøvl i den anden ende, som du sikkert sagtens kan bruge på alt det, du synes er sjovere. God fornøjelse!

OPRET HJEMMESIDE - GRATIS


LÆS MERE?
Se mere på bloggen
  • Sikker hjemmeside med SSL
  • E-mail med ubegrænset plads
  • Eget Domæne (hjemmesidenavn)
  • Mobilvenlig hjemmeside
  • Brugervenlig CMS system
  • Ingen skjulte gebyrer
  • Ingen binding
  • Let integration med Conventus
  • Support på mail og intern support

  • KOM IGANG NU