20 mio mails er blevet hacket - er din? | blog
Er din mail hacket

Er din mail blevet hacket?

Lad mig først understrege at det IKKE er tale om et angreb på NemmeHjemmesider.dk - men derfor kan du godt være ramt.

20 millioner mails og koder er nemlig ifølge flere medier for nylig blevet hacket. Deriblandt min egne private gmail og live mails.

Mig bekendt er de ikke blevet brugt til at sende spam – endnu. Men hvis mailadresse og kode er kendt af hackere, så er der næppe nogen tvivl om, at det er det der er formålet.

Tjek selv om du er blevet hacket

1) Du tjekker på denne hjemmeside om din mail er på listen: haveibeenpwned.com

2) Hvis du ikke er på listen skal du ikke foretage dig noget.

3) Hvis den er på listen, så skal du ændre dit password.

OPRET HJEMMESIDE - GRATIS


Hvordan blev din mail hacket?

Der er flere veje det kan være sket. Dels kan der være et angreb på din mailudbyder. Måske et som ingen opdager. Det kan også være at du på et tidspunkt at sagt ja (ved ren og skær uopmærksomhed eller ved at åbne en ”ondsindet” mail) til at få installeret et program på din computer, der aflæser hvad du skriver i diverse kodefelter. Bliver din mail og andet hacket gentagne gange, så er det måske tilfældet. Og så er det eneste du kan gøre at slette din harddisk og installere alt forfra.

Du risikerer ikke at kunne sende mails

99,9 % (Det er ikke bare sådan et tal man siger – det er reelt nok) af alle mails der sendes i dag er spam. Typisk drejer det sig om uønskede henvendelser omkring salg af det ene og andet.

Hackerne stjæler sig adgang til folks mailkonti via angreb, som det der har ramt 20 millioner brugere.

Mailsystemer kæmper en hård og ulige kamp for at holde din indbakke spamfri. Det gør de ved at ”se” på de mails der sendes og hvor mange. Ligner det spam ryger mailen i spamfolderen.

Men samtidig skal de forsøge ikke at ramme de 0,1 % ærlige og reelle mails som du og jeg sender til hinanden.

Det er ikke nogen nem opgave!

Hvis din mail er blevet hacket og er blevet brugt til spam, vil din mailadresse ret hurtigt blive blacklistet. Og når det sker, så vil dine mails ikke længere nå frem til dine modtagere. Er man blacklistet kan man visse steder anmode om at komme af listen, men det sker ikke noget der sker med det samme.

Send aldrig nyhedsmails ud fra din normale mail

Hvis du sender nyhedsbreve ud – altså mails med samme indhold til mange modtagere – så vil jeg stærk fraråde, at du sender dem via din almindelige mail. Brug i stedet et regulært nyhedsmailprogram som fx mailchimp.com eller danske bullsender.dk. Ellers vil din mail på et tidspunkt – med garanti – blive blacklistet.

LÆS MERE?
Se mere på bloggen
SKAL VI LAVE EN LÆKKER HJEMMESIDE TIL DIG?
LÆS MERE HER
KNUD ØSTERBYE
Knud Østerbye
Iværksætter, webdesigner, konsulent, forfatter og medejer af NemmeHjemmesider.dk
Kommentarer og spørgsmål? Fang mig på
Tlf: 93 94 30 90
Mail: info@nemmehjemmesider.dk