Google har ændret reglerne. Bliver din hjemmeside straffet?

Googles nye opdatering straffer hjemmesider der ikke er klar

Er din side klar til mobile first opdateringen?

OPRET HJEMMESIDE
LÆS MERE

Bare rolig - NemmeHjemmesider sørger for at du er klar!

Knud Østerbye - medejer af NemmeHjemmesider.dk

Knud Østerbye - NemmeHjemmesider.dk

Du kommer måske til at høre den del om Googles mobile first-opdatering i den kommende tid.

Opdateringen bliver rullet ud i løbet sommeren 18 – men faktisk har det været i gang på test-niveau i halvandet års tid.

Mobile first kommer til at ændre måden Google indsamler data fra hjemmesiderne og vil dermed også påvirke søgeresultaterne. Det vil sige: Hjemmesider der ikke er mobilvenlige, vil højst sandsynligt blive straffet i søgeresultaterne. Også selvom Google siger, at det ikke er formålet. For det sker allerede i dag – og pilen peger kun på mere af det samme.

Panik? Ingen panik?

Har du en hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk, så er din side allerede mobilvenlig. Vi har været på forkant og derfor kan du tage det helt roligt. Har du ikke en mobilvenlig side, så er det noget du skal i gang med at se på.

Mobile first er en ”naturlig” udvikling

Baggrunden for mobile first er at Google blev opfundet før mobiltelefonernes dominans. I ”gamle dage” var søgning på nettet noget man gjorde fra sin computer. Derfor lavede Google i sagens natur deres rangliste ud fra indholdet på computer-versionen af en given hjemmeside. Der var jo ikke andre!

Da computer-telefonerne kom, opstod behovet for mobilvenlige hjemmesider. Mobiltelefonens skærm er jo lille og du har ingen mus. Det giver en helt anden tilgang for brugerne. Det kan også ske, at din mobiltelefons internet visse steder er meget langsomt i forhold til wifi-routeren derhjemme. Det betyder at hjemmesider, der er meget tunge at læse ind, kan være det vi i Jylland kalder rigtig træls.

Som vi siger i Jylland.

Google "straffer" de ikke-mobilvenlige hjemmesider

Googles opgave er at skabe gode søgeresultater, der giver brugeren den bedste information fra de bedste sider. Og ”trælse” sider er ikke et godt søgeresultat. Som du nok ved, så foregår langt størstedelen af webtrafikken i dag via en mobiltelefon. Derfor har Google nu lavet denne opdatering.

Hvor Google tidligere først og fremmest indekserede sider med afsæt i deres computerversion – det vil sige læste indholdet, som det ser ud på computeren, så vil de fremover læse det med afsæt i mobilversionen. Har en hjemmeside ikke en mobilversion – så vil Google læse computerversionen. Og i og med at en ikke-mobilvenlig side er ”træls” for brugeren, så vil Google næppe belønne dig for den. Det er ganske enkelt ikke i deres brugeres interesse at blive præsenteret for en computerside, hvis svaret også findes på en mobilvenlig side.

Og lige for at skære det helt ud i pap. NemmeHjemmesiders hjemmesider er mobilvenlige pr. automatik, da vi har kodet dem op i det man kalder responsivt design. Så er du med her, behøver du ikke bekymre dig.

PRØV NU


Jeg håber dette tip var noget du kan bruge. Har du brug for hjælp til din hjemmeside så tag endelig fat i mig på info@nemmehjemmesider.dk

Vores kunder elsker os

 • “Det er let at lave sin hjemmeside, som man gerne vil have den, og der er utrolig hurtig og effektiv hjælp ved hånden, hvis man støder på det mindste problem undervejs.”

  Karen Langkjær på Trustpilot.dk


  PRØV SELV - HELT GRATIS
 • " Jeg valgte at lave min webshop og blog via nemmehjemmesider, da den er professionel og man får hurtigt svar hvis man har et problem. Priserne er super gode. "

  Mie Bak Kjærulff på Trustpilot.dk


  PRØV SELV - HELT GRATIS
 • "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service. Hver gang jeg har kontaktet jer, er I super-hurtige til at svare og hjælpe."

  Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk


  PRØV SELV - HELT GRATIS
Til topppen