Der er en række ting du bør overveje når du laver en ny hjemmeside. Jeg har 7 forslag til dig her. Det er klart at de sidste, der handler om prisen, er dem de fleste ser som de vigtigste. Men prisen siger ikke noget uden at man sammenholder den med, hvad du får for pengene. Det er også relevant hvad hjemmesiden er værd for dig. Med andre ord – hvor vigtig den er for din indtjening.
Jeg vil vove at påstå at det dette er det allervigtigste spørgsmål. Hjemmesiden i sig selv er nemlig kun et middel til at opnå noget. Og det er dette noget, der er målet. Målet kan fx være at blive fundet af nye kunder. Det kan også være, du har brug for en art digitalt visitkort, du kan henvise til. Eller at du har nogle produkter, som folk skal kunne bestille online.
Der findes en lang række virksomheder, der tilbyder hjemmesideløsninger. Nogle har baseret forretningen på, at du - ud fra nogle skabeloner - selv laver hjemmesiden og andre tilbyder at gøre det hele for dig. Hos os kan du få begge dele – og også en løsning lige midt imellem. Mange af vores kunder går selv i gang og bygger en side med noget indhold de selv har fabrikeret og køber så et par timer hos vores designer, der strammer det visuelle op. På den måde får de en lækker side uden at bruge en formue.
Andre laver det selv fra ende til anden og atter andre køber en komplet hjemmeside hos os, hvor vi både leverer design og indhold.
Hvad der er det rigtige for dig afhænger af formålet med din hjemmeside, størrelsen af dit budget og hvad du forventer at kunne tjene på hjemmesiden. Og selvfølgelig hvor godt du har det med computerarbejde.
Vælger du at hyre en webdesigner – os eller andre – er det altafgørende, at du tager dig god tid på at sikre dig, at I forstår hinanden. At designeren forstår din side af sagen – forstår hvad din hjemmeside skal opnå for dig.
For det er med det formål i sigte at hele siden skal bygges op.
Med tiden får de fleste brug for at tilføje nyt eller rette i det eksisterende indhold på deres hjemmeside. Det kan være småting som navne på medarbejdere, adresse, priser, nye produkter mv. Der er det vigtigt, du sikrer dig, at det er noget, du selv kan gøre. Det du søger efter her er CMS-systemet. CMS er en engelsk forkortelse for content management system. Det betyder noget i retning af indholdsstyringssystem på dansk. Altså et system eller program, hvor du kan styre dit indhold uden brug af programmering.
Vores hedder NemCMS og følger automatisk med, når du opretter en hjemmeside. Hos os har vi gjort en dyd ud af, at redigering af hjemmesiden er så nem som overhovedet muligt.
Og er du i tvivl om, hvordan du gør det ene eller andet så kan du både chatte, maile og ringe til os.
Der er tre veje til trafik til din hjemmeside:
1) At nogen deler linket, fx et medie
2) at du køber annoncer på nettet
3) at folk finder siden via en søgemaskine. I Danmark er der reelt kun Google.
Pkt. 1 kræver at du tager kontakt til diverse medier og bloggere og pkt. 2 kræver blot at du køber nogle annoncer. Begge dele har ikke noget med selve hjemmesiden at gøre. Det har pkt. 3 til gengæld.
For at optimere din side til at klare sig godt i søgemaskinerne kan man groft opdele opgaven i to. Der er Onsite optimering som vedrører selve hjemmesiden og der er Offsite optimering, som er alt det der ligger udenfor.
Når du laver ny hjemmeside er det vigtigt at forholde sig til onsite optimeringen. Kan du skrive overskrifter, pagetitles, metatags, metadescriptions (til hver eneste underside) og oprette interne og eksterne links? Kan du oprette et stort antal sider hvor alt dit indhold kan præsenteres? Disse ting er grundlæggende for at din side klarer sig godt i Google. Og det er selvfølgelig noget du kan i vores system.
Har du brug for hjælp til søgeoptimeringen? Så giver vi dig meget gerne et godt tilbud.
Det er også en god ide at snakke, referencer når der skal laves ny hjemmeside. Både når du selv bygger og når du får hjælp.
Er du gør-det-selv hjemmeside bygger, så får du med referencerne et indblik i, hvad du kan gøre med et givent system. Hvis du er på jagt efter en webdesigner får du et indblik i hvad vedkommende har erfaring med. Bemærk dog, at bare fordi en webdesigner ikke har arbejdet med et bestemt farveskema tidligere eller med en bestemt branche, så betyder det ikke at han/hun ikke kan hjælpe dig. Der er generelt de samme grundregler og mekanismer bag alle hjemmesider i alle brancher – men man skal selvfølgelig tænke over de forskelle der er imellem forskellige brancher.
Hvis du har brug for nogle referencer fra os så skriv en mail til info@nemmehjemmesider.dk og fortæl helt kort hvad du søger. Så svarer jeg hurtigst muligt med et par konkrete forslag.
Når man snakker abonnement eller drift på en hjemmeside skal man være opmærksom på, at man dels snakker om hosting – det er den pris man betaler for at leje plads på webhostens server og de mere serviceorienterede abonnementer.
En typisk webhost yder typisk kun teknisk support. De tager ikke ansvar for om den kode, din hjemmeside er bygget med, nu også er gjort efter alle kunstens regler eller om det er noget klamp. Det de garanterer er, at deres tekniske løsning er i orden, hurtig og driftsikker.
Hos os får du ikke bare hurtig og driftsikker hosting. Du får også et program til at bygge din hjemmeside i og hjælp til at bruge det – helt indtil du har en færdig hjemmeside.
Det er logik at firmaer som os og firmaer der ikke tilbyder andet end hosting ikke koster det samme – vi leverer jo ikke samme produkt.
Men derfor skal du altid undersøge på forhånd hvad din løbende udgift bliver. Vi har kun arbejde og underskud ud af en kunde der bliver overrasket af prisen og smutter igen efter en måned. Derfor skilter vi med vores priser på forsiden.
En anden ting du bør være obs på er eventuelle bindingsperioder og opsigelsesfrister. Vi har selvfølgelig ingen af delene. Vi vil hellere holde på kunderne ved at levere god kvalitet og support.
Bygger du selv din hjemmeside, er prisen for dette selvfølgelig et stort dejligt rundt nul.
Får du en professionel til at gøre arbejdet, så kan det være en god ide at få prisen på skrift inden I går i gang.
Jeg vil også advare imod at betale store summer på forkant. Jeg har desværre hørt en del ærgerlige historier om folk der har betalt tusindvis af kroner uden at få en færdig hjemmeside retur.
Sørg for at have en udførlig skriftlig aftale så I begge har bevis på hvad der er aftalt.
Hvad der er en fair pris er umuligt at sige noget generelt om. Men forvent at en dygtig webdesigner koster mellem 5-800 kr. i timen plus moms. Og han kommer ikke i mål på en time :)