Hvorfor opdager Google ikke min hjemmeside?

Hvorfor opdager Google ikke din side?

Du har lavet ændringer på hjemmeside - men det kommer ikke frem i søgeresultaterne

KOM IGANG NU
LÆS MERE

Lær at skrive SEO-optimerede tekstere

Knud Østerbye - medejer af NemmeHjemmesider.dk

Knud Østerbye - NemmeHjemmesider.dk

Hvorfor kommer min side ikke frem når jeg googler den?

Vi får ofte spørgsmålet - især fra folk der netop har lavet en helt ny hjemmeside.

De undres over hvorfor deres nye side - eller ændringerne på en eksisterende side som de lige lavede i går - ikke kommer frem når man Googler.

Kort fortalt skyldes det at Google lader dig søge i "gammel data". Det ville gå alt for langsomt hvis en googlesøgning reelt skulle trawle nettets millioner af sider igennem, i det øjeblik du skriver "opskrift på flæskesteg" i søgefeltet.

Og derefter skulle Google så forsøge at udvælge de mest relevante af resultaterne - sortere skidt fra kanel og levere dig et godt søgeresultat.

Derfor søger Googles webcrawlere kontinuerligt nettet igennem og registrerer ændringer og sender dem hjem i deres store database - eller katalog. Og det er det du søger i når du Googler.

Men kan jeg så ikke fremskynde at Google kommer på besøg?

Jo - der er et par ting du kan gøre. Hver gang Googles robotter møder et link følger de det nemlig. Og det kan du udnytte. Jo flere links der peger på din side, desto hurtigere vil robotterne opdage dine ændringer.

1) Link til din side
2) Del din side flittigt
3) Tilmeld Google Search Console

Link til din side fra andre sider

Det kan fx være fra din blog, hvis du har sådan en. Det kan også være du kender andre med sider med lignende indhold. Tilbyd af linkbytte - så hjælper I hinanden. Måske er der webmedier, bloggere mv. der skriver om dit emne. Tag fat i dem. Måske vil de skrive om dig. Der findes også linkkataloger og services som fx presswire, hvor man kan udsende pressemeddelser. Skriv en nyhed (og husk link) og del din side på den måde. Er du heldig bliver den også taget op af et medie.

Del din side

Her er vi ude i lidt det samme, men med fokus på sociale medier. Facebook, Youtube, Twitter, Pinterest, Instagram osv. Lav opslag om din side og få måske også folk i dit netværk. Afhængig af hvad du arbejder med, kan der være nogle sociale medier, der er mere egnede end andre.

Er det bedst egnet til video er Youtube og facebook dit valg. Er det noget der gør sig godt på billeder er Pinterest og Instagram dine valg.

Tilmeld dig Google Search Console

Førhen hed det Webmaster Tools. Grundlæggende er funktionen den at du kan tilmelde din hjemmeside gratis på Search Console og så kan du med et klik på en knap invitere Google på besøg. Men altså - det betyder ikke at de nødvendigvis ser forbi i dag.Jeg håber dette har givet dig svar. Har du brug for hjælp til din hjemmeside så tag endelig fat i mig på info@nemmehjemmesider.dk
PRØV NU

Vores kunder elsker os

 • “Det er let at lave sin hjemmeside, som man gerne vil have den, og der er utrolig hurtig og effektiv hjælp ved hånden, hvis man støder på det mindste problem undervejs.”

  Karen Langkjær på Trustpilot.dk


  PRØV SELV - HELT GRATIS
 • " Jeg valgte at lave min webshop og blog via nemmehjemmesider, da den er professionel og man får hurtigt svar hvis man har et problem. Priserne er super gode. "

  Mie Bak Kjærulff på Trustpilot.dk


  PRØV SELV - HELT GRATIS
 • "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service. Hver gang jeg har kontaktet jer, er I super-hurtige til at svare og hjælpe."

  Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk


  PRØV SELV - HELT GRATIS
Til toppen