Tilmeld din hjemmeside til Google med Search Console

Tilmeld din hjemmeside til Google

Og vær sikker på den bliver fundet hurtigt

KOM IGANG NU
LÆS MERE

Search Console sikrer din hjemmeside bliver fundet hurtigt

Google Search Console er et værktøj udviklet af Google selv, for at gøre det nemmere for søgemaskinen at opdage nye sider, samt opdage ændringer/nyt indhold på eksisterende sider.

Alle hjemmesider bliver opdaget af Google på et tidspunkt. Typisk skal man regne med, at det sker indenfor 14 dage, når man starter en ny side. Laver man ændringer på ens hjemmeside, skal man også regne med at det kan tage op til et par uger, før ændringen er synlig i Googles søgeresultater.

Grunden til forsinkelsen er enkel: Google holder ikke øje med hele internettet på én gang. Søgemaskinen opdateres løbende og de når omkring det hele – men altså ikke på én gang.

Når du søger på noget i Google, så søger du faktisk ikke på nettet – som det ser ud lige nu. Du søger i den fortegnelse af nettet som Google har lavet. Den opdateres hele tiden, ved at Googles såkaldte webcrawlere kravler rundt på nettet og melder nyopdagede ændringer tilbage. Og de når hele nettet igennem på ca. 14 dage.

Man kan sammenligne det med landkort fra før hele verden blev kortlagt via satelitfotos. Opdagelsesrejsende drog ud og opdagede nye landområder, som blev tegnet ind på landkortene. Når du googler, så søger du altså på det ”senest opdaterede landkort”.

For at blive i analogien – så kan du med Google Search Console selv tilføje din ø (din hjemmeside) og alle dens byer (dine sider) til verdenskortet. Så slipper du for at vente på, at de opdagelsesrejsende finder dig.

Sådan tilmelder du din hjemmeside til Google

For at bruge Google Search Console skal du have dit eget domæne og altså et PRO eller WEBSHOP-abonnement.

Når du har det, så går du ind på search.google.com/search-console/about og opretter en konto og tilføjer dit domæne. Hvis du har en Gmail-konto kan du bruge den under oprettelsen – så slipper du for at huske på flere passwords.

Når din hjemmeside er oprettet får du en bekræftelses-fil, som du henter ned og sender til info@nemmehjemmesider.dk. Så uploader vi filen til din hjemmeside.

Når den er uploadet, så kan du bekræfte ejerskabet.

Dernæst vil det være en god ide at tilføje et sitemap. På xml-sitemaps.com/ kan du lave et sitemap helt automatisk og ganske gratis. Det skal også hentes ned på din computer og sendes til info@nemmehjemmesider.dk.

Nu kan du angive sitemappet i Google Search Console og anmode om indeksering af din hjemmeside.

Når tilmeldingsprocessen er ovre vil Google typisk finde din side i løbet at 24 timer.

Skal vi gøre det for dig?

Hvis du synes det lyder lidt bøvlet, så vil vi gerne gøre det for dig. Så skal du ikke gøre andet end at bestille – og så klarer vi tilmeldingen. Det koster 500 kr. + moms og du bestiller ved at sende en mail til info@nemmehjemmesider.dk eller ringe på 93 94 30 90.

Retur til funktioner...

Til toppen